11 C
Alytus
2024 / 10 / 08

„Rimi“ rodo pavyzdį – kai kuriose parduotuvėse nebeliks narvuose laikomų vištų kiaušinių

Ar jau skaitėte?

Visose Baltijos šalyse ne narvuose augintų vištų kiaušinių paklausa išaugo.

Prekybos tinklas „Rimi“ visose trijose Baltijos šalyse vykdo bandomąjį projektą: 13 pagrindinių parduotuvių Vilniuje, Kaune, Taline, Tartu ir Rygoje visiškai atsisakė 3 numeriu paženklintų – narvuose laikomų – vištų kiaušinių. „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Vaidas Lukoševičius pabrėžia, kad toks žingsnis padės dar labiau prisidėti prie gyvūnų gerovės, atlieps pirkėjų poreikį būti tvaresniems ir padės užtikrinti, kad pirkėjai galėtų įsigyti produktų iš socialiai atsakingų tiekėjų.

- Reklama -

Išaugo poreikis

Vaidas Lukoševičius.

Jau nuo gegužės mėnesio „Rimi“ parduotuvėse yra keičiamas kiaušinių asortimentas, o sėkmingi rezultatai lėmė jų plėtrą: tik laisvai laikomų vištų kiaušinių galima įsigyti jau septyniose „Rimi“ parduotuvėse Vilniuje ir Kaune.

Tik laisvai laikomų vištų kiaušinių galima įsigyti jau septyniose „Rimi“ parduotuvėse.

Pasak „Rimi Lietuva“ generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, šie pokyčiai vyksta visų Baltijos šalių tinklo parduotuvėse. Tik laisvai augintų vištų kiaušinių galima įsigyti trijose Rygos parduotuvėse Latvijoje, o Estijoje – trijose parduotuvėse Taline ir Tartu.  

„2024 m. pirmąjį pusmetį, palyginus su 2023 m., visose Baltijos šalyse ne narvuose augintų vištų kiaušinių paklausa išaugo 23 proc. Šį pokytį lėmė pirkėjų švietimas ir auganti pasiūla parduotuvių lentynose. Vis daugiau vietinių gamintojų keičia vištų auginimo sąlygas“, – statistika dalijasi V. Lukoševičius. 

Dar daugiau žinių apie laimingų vištų kiaušinius

Ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai.

Prekybos tinklas jau kelerius metus vykdo įvairias pirkėjų švietimo kampanijas, informuoja pirkėjus apie skirtingas vištų dedeklių gyvenimo sąlygas ir skatina rinktis ne narvuose auginamų vištų kiaušinius. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad atsakingai renkantis kiaušinius, užtenka prisiminti tris pagrindinius skaičius – 0, 1 ir 2. 

Ekologiškai laikomų vištų kiaušiniai.

„Laimingų vištų kiaušinius galima atpažinti pagal pirmąjį ženklinimo skaitmenį – 1, 2 arba 0. Skaičius 2 reiškia, kad višta savo kasdienį gyvenimą praleidžia aptvare, skaičius 1 žymi vištas, kurios laisvai juda į aptvarą ir iš jo, o 0 pažymėti kiaušiniai yra iš ekologinių ūkių. Dabar „Rimi“ privataus prekės ženklo kiaušinių asortimentas taip pat papildytas ne narvuose augintų vištų kiaušiniais, be to, pristatytas naujas pakuotės dizainas, padedantis geriau atpažinti skirtingas kiaušinių rūšis“, – pasakoja E. Krasauskienė.

- Reklama -

Ne tik geriau, bet ir pigiau 

Laisvai laikomų vištų kiaušiniai.

Pirkėjai teigiamai vertina pirmuosius kiaušinių asortimento pokyčius ir lengvai atpažįsta 0, 1 ar 2 tipo vištų kiaušinius, rinkdamiesi tiek vietinių, tiek užsienio gamintojų produkciją. „Rimi“ duomenimis, nuo metų pradžios šių kiaušinių pardavimai Lietuvoje išaugo 29 proc. Pasak E. Krasauskienės, pirkėjai išlieka jautrūs kainai, seka akcijas ir įvarius pasiūlymus, mielai renkasi kiaušinius jų metu. Tad verta pasinaudoti pasiūlymu ir šią savaitę „Rimi“ parduotuvėse įsigyti ant kraiko laikomų vištų kiaušinių „OLUKSNE O!“, dydis L, 18 vnt. tik už 3,29 EUR. Pasiūlymas galioja iki spalio 21d. 

TOP naujienos

Horoskopai vasario 1 dieniai

AVINASEsate išties mylimas ir geidžiamas. Viso labo turėtumėt atsakyti tuo pačiu. Tikėtinas vienas kitas nesusipratimas, bet nieko tokio, ko negalėtumėte sutvarkyti. Jūsų troškimai gali...

Horoskopai vasario 8 dienai

AVINASTurite norą atgaivinti senus kontaktus. Pabandykite tai padaryti telefonu, dar gerdamas rytinę kavą. Jūsų šansai labai nemenki. Kažkur tikrai yra vieta, šiandien skirta būtent...

Horoskopai gegužės 18 dieniai

AVINASTesisaugo varžovai - šiandien jus įveikti bus kur kas sunkiau nei vakar! Beje, verta turėti ir atsarginį išėjimą nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms. Tarnyboje gali kilti...

Horoskopai spalio 14 dienai

AVINASNiekas neverčia jūsų likti ten, kur esate dabar. Jei jums kas nors nepatinka, esate laisvas pasišalinti. Išėjimo niekas neužstoja. Blogiausia, ką galite sugalvoti -...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS